Anne sütü tartışmasız bebek beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. İlk 6 ay yalnızca anne sütü önerilmektedir. 6. aydan itibaren bebeğin gereksinimleri doğrultusunda enerji ve besin ögesi karşılaması açısından anne sütü yetersiz kalır. Gelişimi normal ve sadece anne sütü alan bebeklerde 6 aydan önce ek besine başlanmamalıdır. Gluten içeren besinler (arpa, çavdar, yulaf ve ürünleri) hassasiyet oluşturabileceği için 6 aydan önce verilmemelidir. Ayrıca ailesinde alerji öyküsü olan bebeklere alerjen olma olasılığı yüksek olan yumurta, balık, domates, çilek gibi besinler denenerek dikkatli bir şekilde verilmelidir.
6-7. aylarda yumuşak ezme kıvamındaki besinler ve sıvı besinler verilebilir. Bu aylarda yoğurt, taze sıkılmış meyve suyu, pekmez yumurta sarısı, pirinç, pirinç unu, tavuk ve balık eti, sebze püresi gibi besinler bebeğin tolerans derecesine göre verilebilir.
8. ayda çiğneme hareketleri yavaş yavaş başladığından bu dönemde biraz daha pütürlü olacak şekilde püre kıvamındaki besinler verilebilir. İyi ezilmiş kıymalı ve sebzeli ev yemekleri, tam yumurta (beyazıyla birlikte) veya pastörize peynir, tahıl – kurubaklagil ezmeleri 8. ayda yine bebeğin tolerans derecesine göre verilebilir.
12. ayda çiğneme ve dil hareketleri daha da geliştiği için artık bebek aileyle birlikte sofraya oturtulup kendi seçimleri doğrultusunda beslenebilir. Bu ayda ev yemekleri, dolmalar, kıymalı sebze yemekleri, tarhana, mercimek gibi çorbalar, makarna, pilav, 500 ml kadar süt veya yoğurt, tavuk ve balık eti, kırmızı et, meyve veya taze meyve suyu bebeğin tolere edebileceği besinlerdir.
Bu dönemlerde oluşan beslenme örüntüsü daha sonraki dönemler için temel oluşturmaktadır bu yüzden sağlıklı tercihler yapılmalıdır.